PUMPANJE UZ POMOĆ STRUJE. VODIČ ZA ELEKTRIČNE PUMPE ZA SUP DASKE NA NADUVAVANJE.

Red Paddle Co shvata da električne pumpe imaju svoje prednosti, ali naduvavanje daske zahteva pumpu koja se brine o vazduhu, kao i o visokom pritisku. To je veliki izazov za električnu pumpu, koja se obično napaja preko 12v utičnice u kolima. Ovaj izazov je jedan od razloga zašto smo razvili titanijusmku pumpu koja dolazi uz većinu naših dasaka.

Naša ručna pumpa je dizajnirana i kalibrirana da ubaci dosta vazduha i dostigne najviši pritisak za kratko vreme i uz najmanje napora. Za nas, titanijumska pumpa ispunjava sve ove uslove i jedan je od razloga zašto trenutno ne pravimo pumpu od 12v. Za sada nismo uspeli da dizajniramo komponente koje su dovoljne jake da izdrže zub vremena i ispune naše visoke zahteve koje podrazumeva Red brend.

Vrlo često izbor električne pumpe za SUP daske na naduvavanje može biti težak i nije uvek jasno koja bi pumpa bila najefikasnija.

PONUDA ELEKTRIČNIH PUMPI ZA SUP DASKE NA NADUVAVANJE

Iako nismo specijalizovani za električne pumpe, probali smo dosta njih tokom proteklih godina i otkrili smo da su neke pumpe bolje od ostalih na tržištu.

(Očekujte da bilo koja pumpa od 12v može da naduva dasku za 10 do 20 minuta. Greju se tokom upotrebe pa je većini pumpi potrebno da se ohlade pre sledeće upotrebe.)

 

Bravo 20 – Skuplja opcija, ali to je najsavremenija pumpa od 12v na tržištu. Pumpa Bravo 20 može da se uključi u utičnicu od 12v u tvojim kolima i da napumpa više daski u toku jednog punjenja, kao i da dostigne pritisak u dasci do 1,5 bara. Ima bar potenciometar koji je lak za korišćenje i odabir pritiska, a automatski se isključuje kada je dostignut željeni pritisak.  Teža je, ali dobro radi.  

Bravo 20 Pump for SUP boards

 

Bravo BTP 12 – Cena je prosečna i može da radi preko 12v utičnice u kolima, preko mreže ili povezana na akumulator. Korisna opcija ove pumpe je što se može podesiti automatsko isključivanje kada se dostigne određeni pritisak. Takođe je uključena standardna torba za pumpu.

Bravo-BTP-12 for SUP boards

Sevylor 12v 15 PSI SUP – Ovo je jedna od najjeftinijih pumpi na tržištu. Bučna je i dostići će 1,05 bar za oko 10 minuta, u zavisnosti od veličine daske.  Ova nema najbolje ocene, ali je na našoj listi jer je ekonomično rešenje za većinu ljudi.

Sevylor-12-Volt SUP boards

DODATNE INFORMACIJE O ELEKTRIČNIM PUMPAMA

ADAPTER ZA ŠREDER VENTIL

Pravimo adapter za Šreder ventil (ventil za automobilske gume) što je odlična opcija ukoliko koristite kompresor na benzinskoj pumpi.

Možeš saznati više o našim adapterima za električne pumpe ovde.

Treba napomenuti da klasična pumpa za automobilske gume koja se uključuje u utičnicu od 12v neće biti dovoljno jaka da napumpa dasku. Kupite adapter za Šreder ventil samo ukoliko imate pristup kompresoru sa velikim pritiskom. Uvek proverite lokalna ograničenja korišćenja takvih kompresora i obratite pažnju na pritisak jer kompresori kao što su kompresori na benzinskim pumpama lako mogu da prepumpaju dasku. Ne zaboravite da je vazduh pod pritiskom opasan. 

PRODAJNI CENTRI

Mrežni kompresor može biti koristan prodajnim centrima koji treba da svakodnevno napumpaju dosta dasaka ili koji treba da napumpaju naše L ili XL Ride daske. Ovakvi kompresori se mogu kupiti u specijalizovanim prodavnicama. Potražite kompresor koji ima kapacitet od minimum 25 l. Manja verzija ovih kompresora ima točkiće i može da se pomera po želji. Veće verzije moraju da budu fiksne.
U zavisnosti od veličine, cena se kreće između 200 i 2000$. Uglavnom je moguće povezati standardno Red Paddle Co crevo na ventil ovakvih kompresora.

DEO O ODRICANJU ODGOVORNOSTI

Sve navedene informacije su samo opšti saveti i nisu ni u kom slučaju zvanične preporuke Red Paddle Co tima i ne treba ih smatrati takvim. Koristite kompresore i pumpe na sopstvenu odgovornost.