Tec Air

Najbolji dizajn. Za najbolje rezultate.

Tec Air nije proizvod. To je proces. Fokusirajući se na ključne proizvodne procese mi smo uspeli da otkrijemo načine na koje možemo da poboljšamo krajnji proizvod. Od detaljnog razmatranja gde i kako se spajaju slojevi materijala do načina na koji primenjujemo zakrivljenje nosa (rokera) na dasci, ni jedan deo procesa dizajniranja se ne zapostavlja.

Ključne oblasti konstrukcije nalaze se unutar daske. Pažnja koju posvećujemo unutrašnjosti daske obezbeđuje najbolje rezultate spolja.

Sve počinje sa materijalom.

Mi koristimo samo najkvalitetniji drop stitch. Drop stitch je naziv materijala koji se nalazi unutar daske na naduvavanje. Red Paddle Co daske prave se od namenski proizvedenog, izuzetno gustog drop stitch materijala koji im daje snažnije i čvršće jezgro. Ako pogledaš Red Paddle Co dasku spolja videćeš hiljade malih rupica koje se prostiru od nosa do repa i od boka do boka. Svaka rupica predstavlja jednu unutrašnju nit. Mi ne koristimo linearni drop stitch materijal koji se masovno proizvodi. Taj materijal je jeftin i loše se ponaša pod velikim pritiskom. Daske pravljene od linearnog drop stitch materijala možete uočiti po tome što imaju ravne linije umesto rupica po sebi. Da bi ste shvatili o kakvoj razlici pričamo, pogledajte ovaj video OVDE.

Počinjemo tako što mašinom ispletemo unutrašnje jezgro. Zatim ispletenu površinu prekrivamo lepkom koji ima dvostruko dejstvo. Lepak zapečati vezeni materijal tako da postaje nepropustan i ujedno lepi drugi sloj materijala koji se primenjuje u sledećoj fazi proizvodnog procesa. Zatim lepimo površinski, prijanjajujći sloj gornjeg dela daske, peraja i druge delove spoljašnjeg sloja.

Istina o boku

Bok ume da bude najslabija tačka na dasci na naduvavanje. To je mesto gde se sjedinjuju svi slojevi materijala i gde je teret vazdušnog pritiska najveći. Red Paddle Co daske imaju tri sloja trake na boku što ih čini najsnažnijim daskama na tržištu. Većina drugih dasaka ima samo jedan sloj. Naš bok od tri sloja skoro u potpunosti otklanja rizik da će se materijal probušiti ili pokidati, što ti dozvoljava da samouvereno koristiš dasku. Mogao bi potpuno da ukloniš spoljni sloj trake sa boka i daska bi i dalje mogla da se koristi. Druge daske bi se odmah izduvale kada bi uklonio sloj trake ili kada bi ga probušio.

Rokeri brzi poput munje

Mi ugrađujemo rokere (zakrivljenja nosa na gore) u naše daske da bi ti dobio jedinstven osećaj dok veslaš. Sve druge daske na tržištu imaju noseve i repove okrenute na gore koji nisu funkcionalni, niti delotvorni u podsticanju klizanja i kontrole. Naši rokeri se postepeno uzdižu na gore. To znači da zakrivljenje kreće skroz u zadnjem delu daske i polako se uzdiže kako se približava nosu. Ovakavo zakrivljenje je jedan od ključnih sastojaka jedinstvenog osećaja koji pružaju naše daske.

Zahvaljujući njemu naše daske postižu fenomenalne rezultate. Zbog toga naše daske, poput Elite od 427 cm, imaju bolje performanse od svih drugih dasaka na naduvavanje iste veličine i zato su brže i delotvornije od mnogih čvrstih dasaka.

Naš patentirani RSS (Rocker Stiffening System) sistem ojačanja je još jedan od načina na koji kontorolišemo zakrivljenja na daskama. Više o RSS sistemu ojačanja možeš videti OVDE.

Debljina