Česta pitanja

Šta je MLS fuzija?

MSL fuzija je materijal koji koristimo na svim daskama. MSL uključuje spajanje drugog sloja polimera sa dropstitch jezgrom u fazi sirovih materijala, umesto ručnog lepljenja. Ovo u potpunosti eliminiše greške nastale tokom ručnog lepljenja i greške u završnoj obradi. Ovaj napredni industrijski proces takođe smanjuje težinuza 2 kg i čini daske čvršćim pri nižim pritiscima.

Koliko je izdržljiva Red Paddle Co daska?

Jednom rečju – veoma. Uradili smo ovo kako bi dokazali koliko su izdržljive. Tretiraj je dobro i biće veran pomoćnik.

Da li mogu da naučim SUP na Red Paddle Co dasci?

Apsolutno, a kako su ovo daske na naduvavanje, biće lakše kada padneš. Mnoge SUP škole oko sveta biraju Red Paddle Co.

Koja je razlika između ovih i standardnih čvrstih daski?

Kada su naduvane kako treba i kada se koriste za klasično veslanje na dasci, nećete primetiti razliku. Kada je u pitanju surfovanje, moraćeš da prilagodiš svoj stil jer je osećaj drugačiji, ali i dalje dobar. Najveća prednost je što možeš da ispustiš, smotaš i odložiš dasku u gepek sa lakoćom, a dalji transport je još lakši. Naše daske vole da putuju.

Koliko dugo mogu da ostavim dasku napumpanu?

Kako vreme prolazi, pritisak će opadati, naročito sa promenom temperature. Samo je dopumpaj pre nego što uđeš u vodu. Daska treba da se odloži tako da nije direktno izložena sunčevoj svetlosti a ukoliko je nećeš koristiti neko vreme pritisak treba biti niži od 1,03 bar.

Koji pritisak daska može da izdrži?

Naše daske mogu da izdrže veliki pritisak. Nema potrebe da bude iznad 1,7 bar. Iznad ovog pritiska nećeš primetiti razliku u čvrstini ali će biti teško spustiti ventil da se daska ispusti i samo naduvavanje će trajati duže. Za svakodnevnu upotrebu preporučujemo 1,03-1,5 bar. Krupnijim rajderima može odgovarati pritisak bliži 1,5 bar.

Kako da održavam svoju dasku?

Ukoliko tretiraš dasku kao starog prijatelja, dugo će izgledati dobro. Idealno je pranje čistom vodom nakon svake upotrebe, izbegavanje direktne sunčeve svetlosti i odlaganje u labavom namotaju.

Daske na naduvavanje ne vole da se prže na suncu tako da je izbegavanje sunca kada ih ne koristite ključna stvar za dugu i uspešnu vezu.

Šta dobijam od alata za popravku?

U slučaju da se desi da izbušiš dasku, u alatu za popravku koji se dobija uz svaku dasku ćeš naći lepak i zakrpe koje možeš iskoristiti da bi osposobio dasku. Zakrpu bi trebalo ostaviti preko noći da se stegne. Takođe, u setu alata je i alat za ventil. Možeš ga koristiti da skineš ventil sa daske kako bi se servisirao. Možda nikad nećeš morati da ga skineš, ali ukoliko dođe do toga, imaš alat da to uradiš.

Da li sunce može dovesti do prekomernog naduvavanja daske?

Ne, ali ne preporučujemo da ostavljate dasku na direktnoj sunčevoj svetlosti na duže vreme. Pridržavaj se ovog saveta kako bi daska lepo radila što duže.

Koji je najbolji način odlaganja daske?

Možeš da odložiš dasku namotanu u torbi, potpuno naduvanu ili delimično naduvanu. Ukoliko ne planiraš da koristiš dasku duže vreme, preporučujemo da je držiš na suvom, hladnom mestu, labavo namotanu.

Da li imaš još neko pitanje?

Da li imaš pitanje na koje nismo odgovorili ovde? Pošalji ga putem stranice Kontaktiraj nas i odgovorićemo što pre. Hvala!